9/13/2013

Paras porkkanakakku




Instagramin puolella minulta kysyttiin tämän kolmikerroksisen porkkanakakun ohjetta, joten tässä se tulee. The Hummingbird Bakeryn ohjeella tehty kakku on todellinen unelma porkkanakakun ja makean ystävälle. Tämä on todella tuhti tapaus pekaanipähkinöineen kaikkineen. Mieheni aina toisinaan näitä kaakkuja loihtii ja tämäkin on hänen käsialaansa.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


300 g (3,3 dl) ruokokidesokeria

3 kananmunaa

3 dl auringonkukkaöljyä

300 g (4,6 dl) vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia sekä ylimääräistä koristeluun

0,5 tl inkivääriä

0,5 tl suolaa

0,25 tl vanilja-aromia

300 g porkkanoita raastettuna

100 g pekaanipähkinöitä pilkottuna sekä ylimääräisiä koristeluun


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


2 annosta tuorejuustokuorrutetta:

300 g (5 dl) tomusokeria siivilöitynä

50 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä

125 g tuorejuustoa kylmänä


Vatkaa tomusokeria ja voita monitoimikoneessa tai vatkaimella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Lisää tuorejuusto yhdellä kertaa ja vatkaa, kunnes juusto on sekoittunut muiden ainesten joukkoon. Käännä koneen nopeus suuremalle. Jatka vatkaamista vähintään 5 minuuttia, niin että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Älä vatkaa liikaa, sillä seos muuttuu helposti juoksevaksi.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


3 halkaisijaltaan 20 cm kokoista kakkuvuokaa tai 1 iso vuoka, voideltuna ja jauhotettuna.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Kuumenna uuni 170-asteiseksi.

Mitta sokeri, munat ja öljy monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta, ja vatkaa sekaisin. Seoksen ei tarvitse olla täysin sileää. Lisää hitaasti joukkoon jauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, suola ja vanilja-aromi. Jatka vatkaamista, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin.

Lisää porkkanaraaste ja pähkinät ja sekoita ne puuhaarukalla tasaisesti taikinaan.

Kaada taikina voideltuihin vuokiin ja tasoittele pinnat. Paista kakkupohjia uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes niiden väri on kullanruskea ja pinta tuntuu koetettaessa kimmoisalta. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissaan ja siirä ne ritilän päälle jäähtymään kokonaan.

Jos kakkupohja on paistettu yhdessä vuoassa (kuten meillä tehdään), leikkaa se jäähtyneenä kolmeen osaan. Nosta yksi pohjista kakkulautaselle ja levitä päälle noin neljännes tuorejuustokuorrutteesta. Nosta päälle toinen pohja ja levitä sille toinen neljännes. Nosta viimeinen pohja paikalleen ja levitä loppu kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku pähkinöillä ja ripottele pinnalle hieman kanelia.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



Hyvää viikonloppua!





4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Jokainen kommentti saa hyvälle mielelle ja perinteisesti vastaan kaikkiin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...