5/08/2014

Suklaisin suklaatäytekakku (nam..!)



Tämä ruhtinaallisen täyteläinen ja maukas kakku tarjoiltiin taannoin tyttäremme synttäreillä.
Jos suklaasta tykkää, tämä suklaisempaa kakkua tuskin löytyy! Kyseessä on todella täyteläinen herkku. Nyt kun kevään juhlakausi on jo ihan liki, halusin jakaa tämän ohjeen suklaatäytskäreiden rakastajille. Kakku oli lisäksi niin kuvauksellinen, että sitä tuli syömisen lomassa ikuistettua useammastakin kulmasta. Seuraavien kuvien jälkeen luvassa itse kakun ohje. 






Ohje on legendaarisen Englantilaisen Hummingbird Bakeryn.
Ohje löytyy myös tämän mainion kirjan sivuilta.



BROOKLYN BLACKOUT


100 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
260 g (3 dl) sokeria
2 kananmunaa
0,25 tl vanilja-aromia
45g (runsas  dl) kaakaojauhetta
0,75 tl leivinjauhetta
0,75 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
170 g (2,6 dl) vehnäjauhoja
1,6 dl täysmaitoa


Suklaakiisseli:
500 g (vajaa 6 dl) sokeria
1 rkl vaaleaa siirappia 
125 g (runsas 3 dl) kaakaojauhetta
200 g (3,6 dl) maissitärkkelysjauhoja
85 g suolatonta voita kuutioituna
0,5 tl vanilja-aromia


3 halkaisijaltaan 20 cm kokoista kakkuvuokaa,
tai 1 iso vuoka,
voideltuna ja jauhotettuna.

* * * *

Kuumenna uuni 170-asteiseksi.

Mittaa voi ja sokeri monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta, ja vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaa hyvin ja ota joka lisäyksen jälkeen kulhon reunoille jäänyt aines taikinakaapimella mukaan vaahtoon. Käännä koneen nopeus hiljaiselle ja vatkaa mukaan vanilja-aromi, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja suola. Lisää puolet jauhoista, sen jälkeen maito ja lopuksi jauhot. Sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuihin vuokiin ja tasoittele pinnat. Paista kakkupohjia uunissa 25-30 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissaan ja siirrä ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan. 

Suklaakiisseli:

Mittaa sokeri, siirappi, kaakaojauhe ja 6 dl vettä isoon kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä kiehuvaksi silloin tällöin vatkaten. Lisää maissitärkkelysjauhoihin 1,2 - 2 dl vettä voimakkaasti vakaten. Seoksen tulisi muistuttaa koostumukseltaan paksua liimaa, joten lisää tarvittaessa hieman vettä (ei kuitenkaan enempää kuin yhteensä 2,5 dl). Vatkaa tahna suklaan joukkoon kattilaan keskilämmöllä. Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi koko ajan vatkaten. Keitä pari minuutti samalla vatkaten, niin että kiisseli paksunee. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon voi ja vanilja-aromi. Kaada suklaakiisseli kulhoon, peitä kulho muovikelmulla ja nosta kylmään, jotta kiisseli jähmettyy kiinteäksi. 

Jos kakkupohja on paistettu yhdessä vuuassa, leikkaa se kolmeen osaan. Leikkaa yhdestä pohjata ohut kerros pois ja jauha se monitoimikoneessa hienoksi. Nosta yksi pohjista kakkulautaselle ja levitä päälle noin neljäsosa suklaakiisselistä. Nosta päälle toinen pohja ja levitä sille toinen neljännes suklaakiisselistä. Nosta viimeinen pohja paikalleen ja levitä loppu kiisseli kakun päälle ja reunoille. Peitä kakku kakunmuruilla ja nosta kahdeksi tunniksi kylmään. 



* * * *


Edit: ohjeessa oli pieni virhe, joka nyt korjattu.







Miten suklaa voikin olla niin kuvauksellista... ja herkullista.
Iloa ja onnea kevään juhlien valmisteluihin!









17 kommenttia:

  1. Rakastan suklaakakkua ja tätä on nyt kyllä varmaan pakko kokeilla...:) Löysin tänään blogisi ja kahlasin jo monet postaukset läpi! Ihana, kaunis ja inspiroiva...

    Kaisa-Sofia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Kaisa-Sofia ja ensinnäkin kiitokset ihanasta kommentista. Kiva kuulla, että olet viihtynyt postausteni parissa, kiitos, kiitos! Jos rakastat suklaakakkuja, tämä kaakku on sinulle MUST :)!!

      Poista
  2. Pitää laittaa talteen ja odotella sokerilakon loppumista. Slurp!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita ihmeessä talteen, suosittelen. Tuo onkin sitten niin makiaa, että jos sokerilakon tällä kaakulla lopettelet, voi olla hiukka shokeeraava mutta erittäin juhlava ja näyttävä lopetus lakolle ;)!

      Poista
  3. Voi namskis miten herkullisen näköistä! Otan talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, kivaa! Siellä oli suklaakiisselin ohjeessa kaakaojauheen määrät hieman poskellaan, mutta korjasin ohjeen äsken!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että tämä kakku herättää näin paljon kokeilunhalua :)!

      Poista
  5. Oi nam! Tätä on ehdottomasti kokeiltava :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä Mirka, muista postata sit, että miten onnistui ja tuliko mieleistä :)

      Poista
  6. Moikka,
    resepti vaikuttaa erittäin hyvältä, mutta suklaakiisselissä jäi mietityttämään kahteen kertaan peräjälkeen mainittu kaakaojauhe.

    Eli 125 g (runsas 3 dl) kaakaojauhetta
    200 g (3,6 dl) kaakaojauhetta

    Tuleeko tähän todella 6,6dl kaakaojauhetta? Jälkimmäinen on kyllä tosin sama määrä kuin maissitärkkelysjauhoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkkauksesta!
      Siellä oli tosiaan tuo mainitsemasi virhe, jonka juuri korjasin. Pahoitteluni. Oikeat määrät ovat siis:
      125 g (runsas 3 dl) kaakaojauhetta
      200 g (3,6 dl) maissitärkkelysjauhoja

      Poista
  7. Apua, ei voi mitään, ihan kauhea suklaannälkä tuli!
    Mutta nyt ei ehdi leipomaankaan kun on pakko jatkaa seinien maalausta ; )
    Ihania kuvia kerrassaan! Aion kyllä kokeilla reseptiä paremmalla aikaa : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehhee, niinhän tuosta taitaa tulla. Mutta mikäs sen parempi sitten aikanaan, kun ihailla uusia, kauniita, maalattuja seiniä kahvin ja suklaakakun kanssa :)

      Poista
  8. My developer is trying to persuade me to move to .net from PHP.
    I have always disliked the idea because of the expenses.
    But he's tryiong none the less. I've been using Movable-type on several websites for about a year and
    am nervous about switching to another platform. I have heard fantastic things about
    blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?

    Any kind of help would be really appreciated!

    Feel free to surf to my site - trdi disk sata

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen kommentti saa hyvälle mielelle ja perinteisesti vastaan kaikkiin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...